24-6-2022 Afsluitavond

Op vrijdag 24 juni 2022 is de afsluitavond van het seizoen gehouden in het Bivak. Veel van de jeugdnatuurwachters hebben deelgenomen aan deze feestelijke avond. Zij hebben genoten van heerlijke pannenkoeken en een pakje drinken. Alle moeders die deze heerlijke pannenkoeken hadden gebakken worden daarvoor hartelijk bedankt. Het geeft blijk van een warme betrokkenheid bij de Jeugdnatuurwacht. Daarna zijn de winnaars (nummers één, twee en drie) van de stickerboekjes bekend gemaakt. Zij ontvingen een mooie prijs in de vorm van een insectenhotel. Voor elke activiteit krijgen de jeugdnatuurwachters namelijk een sticker. De drie jeugdnatuurwachters die hebben deelgenomen aan de meeste activiteiten en dus de meeste stickers hebben verzameld, ontvangen op de slotavond een leuke prijs. Vervolgens hebben de kinderen genoten van prachtige natuurbeelden uit Afrika. Omdat het de laatste dagen erg warm was geweest, was de hitte ook in ons Bivak gaan zitten. Het leek daardoor wel of wij echt in Afrika zaten. Ook konden de jeugdnatuurwachters een leuke woordzoeker maken. Al met al een heel geslaagde avond en nu op naar het nieuwe seizoen.

10-6-2022 Presentatie Kraanvogel

Kent u de Kraanvogel? Veel van onze jeugdnatuurwachters kennen de Kraanvogel inmiddels heel goed. Op vrijdagmiddag 10 juni 2022 hebben zij in het Bivak namelijk deelgenomen aan de presentatie over deze grote, statige en schuwe vogel met zijn karakteristieke trompetachtige geluiden, die voorkomt in de uitgestrekte veen- en moerasgebieden in het oosten van ons land. Als onze jeugdnatuurwachters ooit Kraanvogels zullen horen, dan weten ze direct wat voor vogels het zijn als gevolg van de geluidsfragmenten in de presentatie.

 

30-5-2022 Tuintjes

Op maandagavond 30 mei 2022 hebben onze jeugdnatuurwachters de laatste poot- en zaaiwerkzaamheden verricht op de tuintjes. Er is al heel veel opgekomen zoals op de foto’s is te zien. De jeugdnatuurwachters en de begeleiders André ten Hove en Jan Lans hebben eer van het werk. Zijn alle werkzaamheden nu klaar? Nee, zeker niet. Onkruid wieden en water geven zijn de steeds terugkerende werkzaamheden. Er moet veel energie gestoken worden in mooie tuintjes maar onze jeugdnatuurwachters doen het graag.

27-5-2022 Presentatie Wild Konijn

Op vrijdagmiddag en vrijdagavond 27 mei 2022 hebben twee groepen jeugdnatuurwachters in ons Bivak genoten van de mooie, informatieve presentatie over het Wild Konijn. De jeugdnatuurwachters werden helemaal meegenomen in de leefwereld van het Wild Konijn. Ademloos werd er geluisterd.

20-5-2022 Presentatie Honingbij

Op vrijdagmiddag 20 mei 2022 hebben onze jeugdnatuurwachters genoten van de presentatie over de Honingbij. Een heuse imker gaf de presentatie. Wat hebben de jeugdnatuurwachters veel geleerd over de nuttige bijtjes. Ook leuk dat de imker allerlei voorwerpen had meegebracht zoals een vangkorf, diverse raten, bijenwas en honing. Iedereen die wilde mocht de lekkere honing proeven. Daarnaast heeft iedereen een kaars gemaakt van bijenwas die werd opgesierd met een kunst-bij. Degene die de quizvragen goed hadden mochten zelfs het imkertenue aantrekken. Ineens waren er meerdere imkers in ons Bivak. Het was een heel geslaagde middag.

9-5-2022 Tuintjes

Op maandagavond 9 mei 2022 hebben onze jeugdnatuurwachters weer heel wat gepoot en gezaaid op de tuintjes. Begeleider Jan Lans ziet het alles met tevreden ogen aan.

6-5-2022 en 7-5-2022 Overleven in de natuur

In een tentje middenin de natuur. Wie wil dit nu niet? Zeker als het dan ook nog prachtig weer is. Een grote groep jeugdnatuurwachters heeft dit gedaan op de Veluwe op vrijdag 6 mei en zaterdag 7 mei 2022. Ze hebben allerlei leuke dingen gedaan, waaronder met een echte boswachter mee. Heel interessant natuurlijk en bovendien werden er wilde zwijnen gespot. Een bijzondere ervaring!

20-4-2022 Start seizoen tuintjes

Woensdagavond 20 april 2022 is het seizoen voor de tuintjes gestart. De tuintjes van de Jeugdnatuurwacht zijn op Volkstuincomplex De Amateur in Krimpen aan den IJssel. Omdat wij heel veel Jeugdnatuurwachters hebben en een beperkt aantal tuintjes moest er geloot worden welke Jeugdnatuurwachters dit seizoen een tuintje in beheer zouden krijgen. De gelukkige winnaars zijn deze avond gestart met de tuintjes. Er werd onder leiding van Jan Lans en André van Hove enthousiast gespit, onkruid gewied en geharkt en de aardappels zijn gepoot. Er is dus hard gewerkt deze avond. Er zullen dit seizoen op de tuintjes nog vele fijne avonden volgen.

9-4-2022 Financiële gift Kringloop Krimpen aan den IJssel

Op zaterdag 9 april 2022 mocht de JNW Krimpen andermaal een omvangrijke financiële gift in ontvangst nemen van de Kringloop Krimpen aan den IJssel. Daar is de JNW Krimpen heel erg blij mee. De medewerkers van de Kringloop Krimpen aan den IJssel hebben andermaal uit allerlei goede doelen ook de JNW Krimpen gekozen en de hoogte van de gift vastgesteld op zo een hoog bedrag. De JNW Krimpen vindt het fijn dat de medewerkers van de Kringloop Krimpen aan den IJssel de JNW Krimpen zo een warm hart toedragen. De JNW Krimpen dankt de Kringloop Krimpen aan den IJssel voor deze mooie gift.